Dimnikarske storitve

Dimnikarske storitve

Skladno z navodili NIJZ vas vljudno prosimo, da nam sporočite, da pri vas ne moremo opraviti storitev, če imate morebitno neprimerno zdravstveno stanje (imate znake okužbe dihal, npr. nahod, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura, motnje okušanja, vonja…, ali živite v gospodinjstvu z nekom, ki ima take znake ali je v izolaciji oziroma v karanteni. V tem primeru se bomo dogovorili za nadomestni termin. Hvala za razumevanje. Prosimo vas, da upoštevate preventivna higienska priporočila, objavljena na www.nijz.si.
Dimnikarska služba je po zakonu obvezna, saj neizvajanje dimnikarskih storitev z veliko verjetnostjo slej kot prej pomeni nesrečo, katere posledica je najmanj materialna škoda, če ne še kaj hujšega. Vendar pa dimnikarji lahko za vašo varnost poskrbijo le, če vi pri tem sodelujete. Zato vas pozivamo, da dimnikarske storitve ne odklonite. Priporočamo vam, da dimnikarju omogočite izvesti storitev v kompletu (čiščenje kurilne in dimovodne naprave z letnim pregledom in meritvami), saj je storitev v kompletu ugodnejša od posamezne storitve.
S sprejetjem Zakona o dimnikarskih storitvah – ZDimS (Ur. l. RS, št. 68/16) si lahko uporabniki sami izberejo dimnikarja. Če se do sedaj niste ukvarjali s tem, kdo bo vaš dimnikar v bodoče, vas vabimo, da izberete našo dimnikarsko družbo z izpolnitvijo pristopne izjave. Izjavo lahko podpišete osebno na sedežu JKP Grosuplje ali jo izpolnite elektronsko na spletni strani www.jkpg.si, izjava je dostopna v obliki prijavnega obrazca. Rok za izbiro dimnikarja v tekočem letu je 30. junij. Tako bomo lahko od 1. julija dalje tudi pri vas opravljali dimnikarske storitve.
Izbira je vaša. Izpolnite pristopno izjavo in postanite naš uporabnik. Za vsa dodatna pojasnila in naročanje smo dosegljivi na tel. št. 01 7888 956 vsak delovnik med 8:00 in 13:00 uro ali po elektronski pošti dimnikar@jkpg.si.
S podpisom pristopne izjave pri JKP Grosuplje nimajo več nikakršnih obveznosti do stare dimnikarske družbe. JKP Grosuplje posluje povsem samostojno in ne sodeluje z drugimi dimnikarskimi družbami.
Predpisi s področja dimnikarske dejavnosti:

Postanite naš uporabnik in izberite našega dimnikarja. Veselimo se sodelovanja z vami.

Ni nujnih obvestil.
CERO Špaja dolina: Zbirni center Špaja dolina je odprt.
Oskrba s pitno vodo:
Ni posebnosti na vodovodnih sistemih.
Oskrba s toploto:
Ni posebnosti pri oskrbi s toploto.
Odpadne vode:
Ni posebnosti pri odvozu in ravnanju z odpadnimi vodami.
Odvoz odpadkov:
Ni posebnosti pri odvozu in ravnanju z odpadki.